Tjedan održivog razvoja u Makarskoj 31. svibnja – 3. lipnja

Makarska se pridružila velikom broju europskih gradova u obilježavanju Europskog tjedan održivog razvoja, inicijative koja ima za cilj poticati i učiniti vidljivima aktivnosti, projekte i događanja koja promiču održivi razvoj. Na inicijativu gradskih udruga Udruga Sunce, GI Ruke za bolju Makarsku, Savjetovalište Lanterna, Biciklistički klub Makarska, Udruženja umirovljenika te Makarskog komunalca d.o.o. i JU Makarska razvojna agencija MARA pripremljene su razne aktivnosti kroz koje će se građani upoznati s kreativnim savjetima i primjerima kako od otpada stvoriti nešto novo, kako od ostataka hrane pripremiti ukusna, kako popraviti bicikle i sl.

Makarski komunalac d.o.o. prezentirao zašto je važno razdvajati otpada i kako ga treba razdvajati, kako funkcionira reciklažno dvorište, kako se odvija proces recikliranja metala i plastike i kako treba izgledati uređeno odlagalište otpada.

Nositelji aktivnosti Makarske unutar Europskog tjedna održivog razvoja imaju za cilj djelovati na podizanju svijesti svih naših sugrađana kao i na donositelj odluka o važnosti održivog razvoja kao okvira za oblikovanje politika i strategija kontinuiranog gospodarskog i socijalnog napretka, bez štete za okoliš i prirodne izvore bitne za budućnost čitave lokalne zajednice.

U subotu 3.6. 2017 godine odražava se tradicionalna biciklijada u organizaciji Savjetovališta Lantera i Biciklističkog kluba Makarska i pozivamo sve građane da se priključe aktivnostima Tjedan održivog razvoja.

 

Svakako provjerite

featured

RASPORED MOBILNOG RECIKLAŽNOG DVORIŠTA ZA 2020. GODINU

Lokacija na kojoj će se nalaziti mobilno reciklažno dvorište na Gorinci je izmijenjena u odnosu ...