Tjedan održivog razvoja u Makarskoj 31. svibnja – 3. lipnja

Makarska se pridružila velikom broju europskih gradova u obilježavanju Europskog tjedan održivog razvoja, inicijative koja ima za cilj poticati i učiniti vidljivima aktivnosti, projekte i događanja koja promiču održivi razvoj. Na inicijativu gradskih udruga Udruga Sunce, GI Ruke za bolju Makarksu, Savjetovalište Lanterna, Biciklistički klub Makarska, Udruženja uirovljenika te Makarskog komunalca d.o.o. i JU Makarska razvojna agencija MARA pripremljene su razne aktivnosti kroz koje će se građani upoznati s kreativnim savjetima i primjerima kako od otpada stvoriti nešto novo, kako od ostataka hrane pripremiti ukusna, kako popraviti bicikle i sl.

Makarski komunalac d.o.o. prezentirao zašto je važno razdvajati otpada i kako ga treba razdvajati, kako funkcionira reciklažno dvorište, kako se odvija proces recikliranja metala i plastike i kako treba izgledati uređeno odlagalište otpada.

Nositelji aktivnosti Makarske unutar Europskog tjedna održivog razvoja imaju za cilj djelovati na podizanju svijesti svih naših sugrađna kao i na donositelj odluka o važnosti održivog razoja kao okvira za oblikovanje politika i strategija kontinuiranog gospodarskog i socijalnog napretka, bez štete za okoliš i prirodne izvore bitne za budućnost čitave lokalne zajednice.

U subotu 3.6. 2017 godine odražava se tradicionalna biciklijada u organizaciji Savjetovališta Lantera i Biciklističkog kluba Makarska i pozivamo sve građane da se priključe aktivnostima Tjedan održivog razvoja.

 

Svakako provjerite

DSC_0458

Makarski komunalac nabavio teleskopski utovarivač

Makarski komunalac d.o.o. Makarska, nabavio je teleskopski utovarivač marke JCB, tip 541-70 Agri Super, vrijedan ...